budapest art week 2020
(Fotó: Budapest Art Week/Facebook)

Hetven budapesti kortárs galéria, kiállítótér, múzeum és műterem várja az érdeklődőket az 5. Budapest Art Week (BAW) képzőművészeti eseménysorozat keretében október 16. és 25. között.

10 napon keresztül 190 programmal vár a Budapest Art Week

A 2016-ban útjára indított programsorozat célja, hogy a magyar és a külföldi közönséget egyaránt megszólítsa és bevonja Budapest művészeti életébe. A Budapest Art Week idén több mint 70 helyszínen, legalább 190 eseménnyel várja az érdeklődőket családi, múzeumpedagógiai és interaktív programokkal.

Mint hangsúlyozták, a BAW egyik fontos célja, hogy a családok és fiatal felnőttek is résztvevőivé váljanak a rendezvénynek. Ennek érdekében indították például 2019-ben a Közelítő program elnevezésű múzeumpedagógiai foglalkozásokat, melyek idén online valósulnak meg.

Galériatúrák, városi séták, épületbejárások

View this post on Instagram

Jártatok már az A.P.A. (Ateliers Pro Arts Art) Galériában?🤔A Budapest Art Week-en ide is benézhettek! A ház a rozsdaövezeti beruházások és épülethasznosítások tipikus esete.🏭Az alapító a világ számos nagyvárosából ismert példákhoz hasonlóan a ma már használaton kívüli gyárépületet revitalizálta: a 19. században épült cseréppipa-gyárat alakította át kulturális célú épületegyüttesé.🎉⠀ ⠀ 🎉A galéria október 17-én 15:00-16:00 között izgalmas programmal készül: Csiszér Zsuzsi: "Állandó Változó” kiállítása kapcsán – Beszélgetés a művésszel⠀ ⠀ 👉Regisztráció: Link in bio!⠀ ⠀ 👋Még nincs BAW bérleted? Juss hozzá egy kattintással honlapunkon keresztül! 👉 Link in bio!⠀ ⠀ • ⠀ • ⠀ • ⠀ • ⠀ • ⠀ • ⠀ ⠀ #budapestartweek #baw #art #muveszet #instagram #instapic #photooftheday #tbt #follow #travel #budapest #love #instagood #happy #picoftheday #friends #repost #artislife #művészet #artist #művész #képzőművészet #fineart #apagaleria #program gallery #galeria #kiallitas #exhibition #bp

A post shared by BudapestArtWeek (@budapestartweek) on

 

Idén is visszatérnek a galériatúrák, vezetett városi séták, épületbejárások és tárlatvezetések, és a Nyitott Műtermek délutánja is újra jelentkezik a Budapest Art Weeken. A látogatók ezúttal is betekintést kaphatnak egyéni művészek, többek között Barakonyi Zsombor, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Csizik Balázs, Horváth Lóczi Judit zárt tereibe, illetve egy műteremház, a Budapest Art Factory életébe is.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy az eredetileg tavaszra meghirdetett, ám a koronavírus-járvány miatt elhalasztott eseménysorozat minden programján kötelező a maszk viselése. Az eseményeken való részvétel korlátozott, ezért egyes programokhoz kötelező előzetesen regisztrálni a BAW honlapján.

Forrás: MTI, BAW