magyar csapat a Bocuse d'Or
A második helyezett magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A dán csapat után és a norvégokat megelőzve második lett a magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeztek meg Budapesten. Tipp: Ezek a legújabb Michelin-csillagos éttermek Budapesten

A magyar csapat így jövőre részt vehet a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjén

A Sirha Budapest nemzetközi gasztronómiai szakkiállítás részeként megrendezett Bocuse d’Or kontinensdöntőn 17 nemzet csapata készíthette el fogásait, a magyar csapat – Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja, Nyikos Patrik – csütörtökön versenyzett. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina volt.

Az idei verseny alapanyagait illetően Dalnoki Bence elmondta, hogy az őz mindenféleképpen közel áll a szívéhez és a kezéhez is. „Az étteremben is sokat dolgozunk vele, nagyon szeretjük használni, hiszen nagyon jó minőségű a magyar őz. A burgonya viszonylag könnyű alapanyag, de éppen emiatt nehezebb egy olyan arcát megmutatni, ami igazán érdekes.” A 2023-as lyoni döntőre kitekintve a séf kiemelte, hogy ez a mostani második hely csak még jobban motiválja, hogy még nagyobb erőbedobással és lendülettel készüljön arra, hogy még feljebb lépjenek.

A 2023-as lyoni fináléra a Bocuse d’Or Europe első tíz helyezettje kvalifikálta magát. Dánia, Magyarország és Norvégia mögött sorrendben Svédország, Izland, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Belgium jutott ki a világdöntőre.

Ajánló:

Forrás: MTI

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •