bmw 8 pride
(Fotó: BMW Blog)

A június az Egyesült Államokban, és sok más országban tradicionálisan a Pride, azaz az LMBTQ+ közösségek büszkeségének hónapja. Idén azonban a június még javában a COVID-19-ről szólt, és mivel a tömeges csoportulások továbbra sem engedélyezettek, ezért a szokásos felvonulásokat el kellett halasztani. Ettől függetlenül természetesen ilyen-olyan formában ebben a hónapban is megemlékeztek a Pride-ről, főleg mivel a mozgalom idén ünnepli 50. évfordulóját. Az eseményt most a BMW különleges módon, egy egyedei szivárványszínűre festett BMW M850i kabrióval is támogatja.

Szivárványszínű BMW M850i

A BMW M850i modell fényezése persze nem véletlen, hiszen a melegbüszkeség egyik legnagyobb jelképe a szivárványzászló. Az vidám színekben pompázó BMW-t a német autógyártó hivatalos Twitter-oldalán leplezték le. „Örömünkre szolgál hivatalosan is bemutatni a 2020 BMW Pride-festést. Ünnepeljük együtt a Pride-ot!” – állt a Twitter-bejegyzésben. A képet elnézve szemfüles olvasóink azt is észre vehetik, hogy az autó motorháztetőjén a teljesen megújult BMW-logó díszeleg, amit a cég egyelőre csak marketing célokból használ.

bmw 8 pride felvonulás egyedi festés
(Fotó: BMW Blog)

A BMW már évek óta aktívan támogatja a Pride-ot. Tavaly a New York-i felvonulásra szintén egy BMW M850i modellt alakítottak át, amelyen természetesen akkor is a szivárvány színei domináltak. Emellett a CNN hírügynökséggel közösen egy Pride-múzeumot is felállítottak, ami az LMBTQ+ mozgalom történetét mutatja be.

Forrás: BMW Blog