Barcelona nyaralás

Barcelonáról szinte mindenkinek azonnal a foci és a mediterrán drukkolás ugrik be. Pedig egy olyan varázslatos városról van szó, amely nem csak a katalán életérzés egyik fellegvára, de az elképesztő kulturális és gasztronómiai élvezeteké is. Barcelona összességében tehát megér egy misét, és nem csak a focirajongóknak.

Utazzunk Picassóval!

repülőjegy Barcelona tekintetében már szinte filléres kiadásnak számíthat. Ezért akár egy hosszú hétvégére is elugorhatunk a katalán fővárosba. Nem kell azonnal a futballt keresni mindenben, ha megtalálhatjuk az olyan nagy művészek lábnyomát is, mint Pablo Picasso. Picasso több szállal is kapcsolódik Barcelonához. Például úgy, hogy ide járt a művészeti iskolába. Kevesen tudják, de Picasso annyira odavolt Barcelonáért, hogy igazi otthonának nevezte azt, és csak a kedvéért képes volt megtanulni a katalán nyelvet. Ezért nem is csoda, hogy sok minden utal a városban a világhírű művészre.

Barcelona
Barcelona madártávlatból

A szecesszió egyik fellegvára

A szecesszió az egyik legszebb stílus, amit ember elkövethetett az elmúlt évezredekben. Ez nem szubjektív vélemény, sokan mondják ezt. A természethez közelítő formák és a csodálatos növényi indákkal és alakzatokkal operáló építészete szinte belevési magát az ember retinájába. Ennek kiemelkedő emlékeit pedig a legjobban Barcelona őrizte meg. Gaudi építészete a város jelentősebb pontjain visszaköszönve állít emléket annak a remek korszaknak, amikor ezek az épületek megszülettek. Barcelonában pedig pont ez a legjobb. Egyszerre találkozik benne a modern jelen és a régi korok újításai. Barcelona ezért nem csupán lezárt múltú darabkák emlékeit mutogatja, hiszen ezek az épületek is élnek: a mai napig használatban van a legtöbb. Olyan arcát láthatjuk ezzel meg a városnak, ami kevés helyszínen adatik meg.

Csodás gasztronómiai utazásokat tehetünk

Ha a kényeztető mediterrán éghajlat és a katalánok legendás habitusa nem lenne elég, akkor az ételeikről okvetlenül érdemes szót ejteni. A katalán étkezés alapja a Földközi-tenger kincsein és a mediterrán, termékeny föld gyümölcsein alapul. Ezek érdekes fúziókat adnak ki a katalánok esetén, amelyre erős hatást gyakorolt a spanyol és a francia konyha egyaránt. A sonka és a sajt mellett alapvetőnek számítanak a halak, amelyekhez különféle zöldségek, főleg paradicsom, padlizsán és articsóka társulnak. Barcelonával egyaránt elképesztő finomságokat kaphatnak a húskedvelők, a sajtimádók és még a vegánok is. Sok kizárólag zöldségből készült ételük létezik, illetve olyan is, ami nem tartalmaz húst, csupán sajtot – tehát vegánok és vegetáriánusok ebből a szempontból előnyben. A húsimádóknak viszont szintúgy számtalan lehetőségük akad arra, hogy megízleljék a katalán ízérzés húsosabb oldalát is. Sonkák, kolbászok és csodás sültek, amikkel találkozni fognak.

Barcelona óvárosa
Barcelona óvárosában található az Antonio Lopez tér

Hogyan jutunk el a legkönnyebben Barcelonába?

Ahogyan már szó volt róla, Barcelona kifejezetten kedvező áron érhető el repülővel, viszont ezeket az árakat meg is kell találni valahol. Például az Esky oldalán, ahol nem csak a legjobb repjegyeket kaphatjuk meg, de szállást is foglalhatunk, ráadásul a rendkívül gyors adatbázisos keresésnek köszönhetően kifejezetten naprakész árakon érhetjük el mindezt. Ezen kívül az Esky oldala egy olyan portál egyben, ahol még olvashatunk is Barcelona látnivalóiról. Ha pedig megtetszik egy másik város leírása, közvetlenül az Esky oldalán nézhetjük ki a szállást, a repülőjegyet és még a programokat is. A fizetés pedig rendkívül rugalmas, hiszen részletre is fizethetünk, illetve a foglalás lemondható, ráadásul ingyenesen.

Támogatott tartalom.

 

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •