e-matrica vásárlás

Miért jobb az e-matrica?

Ma már a legtöbb autós a klasszikus autópálya matrica helyett a digitális megoldást választja. Nem véletlenül: az online autópálya matricának több előnye van, mint gondolnád! A szélvédőre felragasztható úthasználati jogosultság már rég a múlt – szerintünk a papíralapú megoldás napjai is meg vannak számolva. Mutatjuk, miért!

Először is, tisztázzuk: az e-matrica vásárlás gyorsan és könnyedén nem csak online intézhető. SMS-ben, alkalmazáson keresztül is beszerezheted bármelyik típust, az összes járműkategóriában. Cikkünkben a legkényelmesebb és egyben legbiztonságosabb lehetőséget, vagyis az internetes vásárlást nézzük meg közelebbről.

A járműkategória lehet motorkerékpár (D1m), személyautó (D1), 7-nél több személy szállítására alkalmas jármű, tehergépkocsi 3,5 t-ig és lakókocsi (D2), busz (B2) és utánfutó (U). A pontos kategória függ a szállítható személyek számától, és a megengedett legnagyobb össztömegtől – a gépjármű forgalmi engedélyén szerepel a megfelelő kategória. Az autópálya matrica típusai: heti (10 napos), havi, éves országos és éves megyei matrica.

Hol is kezdjük a sort? A gyors és kényelmes fizetésen és a következő vásárlást még inkább meggyorsító elmenthető adatokon túl felkészült ügyfélszolgálat áll a vásárlók rendelkezésére. Azaz, ha bizonylat-ismétlésre, érvényesség lekérdezésére, matrica átírására van szükség, mindezt seperc alatt elintézheted.

Csak internetelérésre és egy eszközre (laptopra, asztali gépre, tabletre vagy okostelefonra) van szükséged hozzá. Az e-matrica bárhol és bármikor megvásárolható, nem kell ragasztgatni semmit sehova, csak az e-mailben kapott visszaigazolást kell megőrizned, és ellenőrzés alkalmával felmutatnod.

Ha pedig útvonaltervezési hiba vagy figyelmetlenség miatt esetleg érvényes matrica nélkül mégis felhajtasz útdíjköteles szakaszra, még menthető a helyzet: egy gyors e-matrica vásárlással elkerülheted a büntetést. Egy óra, azaz 60 perc áll rendelkezésedre, hogy pótdíj fizetés nélkül szerezz be érvényes sztrádahasználati jogosultságot. Nincs más teendőd, mint félreállni az első pihenőnél, és az autopalyamatrica.hu oldalon pótolni a hiányzó matricát.

Így működik az online vásárlás

Látogass el az autopalyamatrica.hu oldalra, és kezdődhet a művelet! A vásárlás első lépése a járműkategória kiválasztása, majd jön a matrica típusa. A személygépkocsik D1-es kategóriájában 2023-ban ez a következő árakat és lehetőségeket jelenti: heti (10 napos) 5 500 Ft-ért, havi 8 900 Ft-ért, éves (vár)megyei 5 720 Ft-ért vagy éves országos matrica – ez utóbbi ára 49 190 Ft. Azzal számoljunk, hogy ezekre az árakra még rájön a tranzakciós kezelési költség is.

e-matrica vásárlás

felségjelnél azt az országot kell megadni, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Ezután jön a rendszám beírása, majd beállíthatod az e-matrica érvényességi idejének kezdetét. A rendszer automatikusan kiszámolja az érvényesség végét. Egyszerre több matricát is vásárolhatsz, és természetesen ÁFÁ-s számlát is igényelhetsz.

Beírod az e-mail címet, amire a bizonylatot kapni szeretnéd, megadod telefonszámodat, és bankkártyával vagy banki átutalással fizethetsz a megszokott módon. Fontos! A matrica vásárlás csak akkor érvényes, ha a fizetés után megkaptad a sikeres vásárlás visszaigazolását. Ezt a levelet mindenképpen őrizd meg!

Támogatott tartalom

Ez is érdekelhet:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •