autó műszerfal piros díszítőcsíkkal

Egy jó sofőr mindig felkészült. Ismerkedjünk meg az autótartozékok széles tárházával, olyan elemekkel, amelyeket minden autónak tartalmaznia kellene ahhoz, hogy semmi se lephessen meg minket egy hosszú utazás során, illetve hogy az utazás valóban kényelmes legyen. Nézzük, mik tartoznak ebbe a kategóriába!

Akiknek az autó a mindenük

Az autó sokak életében különleges helyet foglal el, és mindez vissza is tükröződik arról, ahogyan törődnek vele. Tiszta, illatos belső, fényes felnikkel, kifogástalan karosszériával – ezek az emberek egyszerűen imádják a kocsikat, és szeretik egymással is szeretik kibeszélni a jármű ügyes-bajos dolgait.

Vannak, akik a legapróbb részletekre is odafigyelnek, ellenőrzik az egyes alkatrészek és autótartozékok működését és állapotát, nem felejtik el rendszeresen cserélni a fékfolyadékot vagy megtisztítani a motort és eltávolítani a penészt a klímaberendezésről. És persze ugyanez a szituáció az izzókkal: elő nem fordulhat, hogy például a tolatólámpa nem reagál a vezető parancsaira és nem világít. Az ablaktörlők is mindig jó állapotban vannak, és hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket vagy az esővizet a szélvédőről.

Van az autóban elsősegélynyújtó készlet és tűzoltó készülék? Micsoda kérdés?! A jármű ezen elemei rendkívül fontos tartozékok, amelyeknek ugyanolyan hatékonyan kell működniük, és ugyanúgy ellenőrizni kell őket, mint a motort, a sebességváltót vagy a folyadékszinteket. A legjobb, ha soha nem lesz ezekre szükségünk, mégis minden nap úgy kell nekiindulni, hogy ha mégis rászorulunk az említett kiegészítőkre, kéznél legyenek, mert tragédiák előzhetőek meg általuk. Nem kevésbé fontos az sem, hogy a kocsi tartalmazza azokat az alapvetően szükséges eszközöket, amelyek lehetővé teszik többek között a kerék cseréjét vagy a meglazult csavarok meghúzását egy utazás során.

Főszerepben a biztonság és a kényelem

autótartozékok
Kép az autó tartozékokról az eualkatresz.hu oldalról

Vannak továbbá olyan tartozékok, amik a biztonság, a kényelem és a rend érzését kínálják. Ezekre is oda kell figyelni, hogy élmény legyen az utazás, ne csak egy kötelező rossz, hogy eljussunk A-ból B pontba.Nyilvánvalóan kiemelten fontos a biztonság kategóriája, ide tartozik például a műszerfalra rögzíthető csúszásgátló, amely hatékony tárolási alternatívát kínál a mobiltelefonok számára. Az autótartozékok egy másik releváns csoportja javítja a vezetési komfortot és a jármű használatának kényelmét. Ilyen lehet az ülésfűtés, a parkoló szenzor vagy éppen az autós vállfa és a navigációs rendszer.

Egy megint másik osztály a gépjármű megjelenésének védelmére szolgál, és mérsékli az amortizációs értékcsökkenés mértékét. Ilyenek az autószőnyegek, az ablaktörlőlapát védőhuzatai, a napellenzők, az autós porszívó és azok az egyéb kiegészítők, amelyek nem csupán impozánsabbá varázsolják az utasteret, de óvják is az autót az idő előtti elhasználódástól.

És persze vannak a sofőr és az utasok komfortzónájának emelését biztosító eszközök, mint például az autós hűtőszekrény, a hűtőtáska, a csomagtértálcák vagy a különféle készülékekkel kompatibilis töltőberendezések, amik a hosszabb utakat is érdekesebbé teszik.  Érdemes odafigyelni arra, hogy a kiválasztott termékek a piacon bevált és elismert gyártóktól származzanak, hiszen ez a garancia arra vonatkozóan, hogy az elköltött pénzt valódi haszon formájában kaphassuk vissza.

Külső tartalom.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •