autóőrszem alkalmazás közösség
Az alkalmazás letöltése és használata teljesen ingyenes; fotó: Freepik/prostooleh

Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy lehúzva maradt az ablak, vagy bekapcsolva hagyták a fényszórót az autójukon. Egy fiatal magyar pár fejéből pattant ki az ötlet – miután harmadjára jártak pórul, és kellett munka előtt bebikázni a gépkocsijukat –, hogy kellene egy mobiltelefonos applikáció, ahol közvetlenül lehet az autótulajdonosoknak üzenni. A magyar app, az Autóőrszem sikert aratott.

A rendszámé a főszerep

Az Autóőrszem applikációt már több ezren használják. Egy kattintással lehet üzenni a tulajdonosnak, ha bármilyen problémát észlelünk egy autóval kapcsolatosan. Például, ha rossz helyre parkolt, vagy ha bekapcsolt a riasztó. De a szivárgó olajról vagy lapos kerékről is azonnal lehet üzenetet küldeni. Az Autóőrszem appban a rendszám regisztrációjával lehet üzeneteket fogadni. Egy rendszámnak egy jogosultja lehet, de több személy is kaphat értesítést, ha a tulajdonos úgy határoz. A rendszer anonim, és Viberen és Facebook Messengeren keresztül is küldhető rajta keresztül riasztás.

magyar app feledékeny autósok
Az gépjármű tulajdonosa riasztást kap, és értékelni tudja, hogy értékes volt-e számára az információ; fotó: Freepik/senivpetro

5 fontos kérdés az Autóőrszem app használatáról

  1. A gépjármű tulajdonosa tudja ki vagyok?

Nem. Az gépjármű tulajdonosa csak a riasztást kapja meg, és értékelni tudja, hogy értékes volt-e számára az információ. Sok hamisan beküldött riasztás esetén a beküldő fiókját felfüggesztik/törlik.

2. Kell regisztrálni az alkalmazás használatához?

Igen, szükséges regisztrálni az alkalmazás használatához. De csak a legszükségesebb adatokat kérik el, ami elengedhetetlen a működéshez.

3. Hogyan tudom felvenni a rendszámomat, hogy értesítést kapjak?

Az alkalmazásban válaszd a “Rendszámaim” menüpontot. Ezután az “Új rendszám hozzáadása” gombot. Add meg a rendszámod, majd nyomd meg a “Hozzáad” gombot.

4. Mennyi riasztást küldhetek be?

Az Alkalmazáson keresztül 1 felhasználó naponta összesen 100 db riasztás küldhet be. Viszont azonos rendszámra ez maximum 3 db lehet. Facebook/Viber Messengeren keresztül 1 felhasználó naponta összesen 10 db riasztást küldhet be. Viszont azonos rendszámra ez maximum 3 db lehet.

5. Mennyibe kerül az alkalmazás?

Az alkalmazás letöltése és használata teljesen INGYENES.

Forrás: HVG.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •