ALD Porsche 964
Az egyedi Porsche 964 a New York-i divathét kedvence volt

Ha eddig nem hallottál a New York-i divatmárkáról, a Aimé Leon Dore-ról (ALD), akkor erről a Porschéről most biztosan megjegyzed. Az ALD alapítója és kreatív igazgatója, Teddy Santis a Porschével közösen újította fel luxusautóját. Az eredmény magáért beszél, ilyen egyedi Porsche 964 nincs és nem is lesz több az utakon.

A tervezés és a munka hónapokat vett igénybe, Santis még a gyártó múzeumában, valamint a márka stuttgarti összeszerelő üzemében is járt, hogy a végeredmény minél tökéletesebb legyen. Az elkészült youngtimert egyszerűen Aimé Leon Dore Porsche 964 Carrera 4 névre keresztelték, mivel határozottan egyedi darabról van szó.

Elképesztő belsőt kapott a Porsche 964

Az autó belseje teljesen megújult, az amerikai divatmárka stílusjegyei szinte minden felületen visszaköszönnek. Az üléseken, a műszerfalon, a kormányon és az oldalfalakon lévő borítások például Schott napraforgó színű bőrből vannak. Az üléseken Loro Piana tyúklábmintás szövetet alkalmaztak. Utóbbit a Porsche a 911 Carrera modellekben is használta a ’70-es, ’80-as években. Santes nem bízta a véletlenre a dolgot, a Schott bőr és Loro Piana anyagok ugyanis az Aimé Leon Dore 2020-as őszi/téli kollekciójában is szerephez jutnak. Nem kizárt, hogy az egyedi youngtimer Porsche 964 ennek a kollekciónak az előfutára.

Az utastér megjelenése tökéletes harmóniát sugároz, a kardánalagút mellett a kézifék, valamint a sebességváltó is bőrborítást kapott. „A Porschével történő közös munka egy régi álmom megvalósulása. Öröm volt együtt dolgozni egy olyan dizájnon, amely teljes egészében megtestesíti az én elképzeléseimet” – jegyezte meg az autó kapcsán a divatszakember.

A Porsche 964 külseje sem maradt érintetlenül

A külső első látásra elég szokványosnak tűnik, de természetese nem az. Ugyanolyan árnyalatú fehér festést kapott, mint a divatmárka zászlóshajójának számító Manhattan SoHo-i üzlet frontja. Az autón feltűnik egy Pegasus embléma is, amelyet kifejezetten erre a projektre terveztek. Az első kerekek felett helyezték el, utalva ezzel a történelmi Porsche versenyautók logóira. Az egyedi tervezésű hátsó rácsot pedig a Porsche klubok rajongói által összegyűjtött emléktárgyak ihlették.

A youngtimer eszmei értéke felbecsülhetetlen

Teddy Santis éppen annyira Porsche rajongó, mint mi, ezért örömmel segítettünk neki a megvalósításban. Az ő értelmezésében egy vizuálisan lenyűgöző és egyedi megjelenésű Porsche 964 youngtimer született” – tette hozzá Kjell Gruner, a Porsche AG elnök-vezérigazgatója. A Porsche 964 felújítása teljes egészében eredeti alkatrészekkel történt, amelyben a Porsche Classic volt Teddy Santis partnere. Az egyedi ülések pedig a német Recaro Kirchhemi-i üzemben készülhettek el.

Az Aimé Leon Dore Porsche 964 Carrera 4 ára most is felbecsülhetetlen, az idő múlásával pedig még többet fog érni.