greengo ádám boglárka

Mindig is fontos volt számára a fenntarthatóság, ezért mindennapjaiban is megpróbál úgy élni, hogy minél többet tehessen környezete védelméért. Ádám Boglárka talán nem is doglozhatna emiatt jobb helyen, mint az elektormos autókat üzemeltető GreenGo közösségi autómegosztónál. Tipp: Mutatjuk, hogy kinek éri meg saját autó helyett carsharingre váltania

Mióta dolgozol a GreenGo-nál?

Lassan két éve, az első másfél évben marketing vezetőként, októbertől pedig cégvezetőként dolgozom itt. Régóta ezelőtt megfogalmazódott bennem a környezetvédelem fontossága. Tudatosan olyan munkalehetőséget, pozíciót kerestem, ahol ez a fajta gondolkodás akár közösségformáló erővé is válhat. A GreenGo-nál pedig megtaláltam azt, amit kerestem, a kollégákkal együtt a fenntartható jövőt építjük.

A környezetvédelem milyen szerepet játszik az életedben?

Sajnos, ami számomra, és sokunk számára evidenciának tűnik, az másoknak még mindig meglepő lehet, mivel a környezettudatosság nem hatja át napjaink társadalmát. Legyen szó az otthoni szelektív hulladékgyűjtésről, vagy netán arról, hogy mit tüzelünk el a kandallóban egy hűvös tavaszi estén.

Az én életemben alapvető, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet. Emellett sokszor járjuk például a környéken az erdőket, a családdal együtt szedjük a szemetet, komposztálunk, madarat etetünk, próbálunk a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal élni. Hiszem azt, hogy a változás az egyénben kezdődik. Kis lépésekkel kell indulnunk, de ha mindenki szépen lassan, akár egy centivel előrébb lép, akkor talán van esély avilágszintű változásra.

Mit gondolsz, miért van jóval kevesebb nő, mint férfi a GreenGo felhasználói között?

ádám boglárka
Ádám Boglárka szerint a férfiak felé inkább az újdonság hatását, a nők felé inkább a szolgáltatás egyszerű használatát érdemes kiemelni

Azt gondolom, hogy nagy általánosságban a nők kevésbé nyitottak az új technológiák irányába. Itt a GreenGo, egy applikációval kell nyitni, zárni az autót, a kocsi automata és elektromos. Ha valaki nem járatos például az automata váltós autók vezetésében, akkor ez egy belépési gát, nem szívesen próbálkoznak a kipróbálásával élesben, Budapest útjain.

Neked mi volt az első benyomásod a GreenGo elektromos autóiról?

Bevallom, én is tartottam kicsit tőle az első utam előtt – annak ellenére, hogy nem állnak tőlem távol a technikai újdonságok. Aztán beültem egybe. Ez volt az első automata váltós élményem, de két perc múlva már nevetve gurultam az autóval. “Tényleg ettől tartottam én? Hát ez olyan egyszerű, mintha egy dodzsemet vezetnék!” – mondtam nevetve magamban akkor.

Visszatérve az előző kérdésre, szerintem az első kipróbálás gátján a nők nehezebben esnek át, ám utána, miután megtapasztalták az egészet, a fogyasztói szokásaik ugyanúgy alakulnak, mint a férfiaknak, és megtalálják a szolgáltatás helyét a mindennapjaikban. Tudtad? Lecseréli autóit a GreenGo, Budapest mellett már vidékre is autózhatunk

Interjúnk a következő oldalon folytatódik, ahol Boglárka arról is mesél, hogy miért kellene lemondanunk a birtoklási vágyainkról.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2