plant a tree
Ez a társaság 3 facsemete elültetéséhez járult hozzá; fotó: Plant a Tree Facebook

Már koktélozás közben is lehetünk környezettudatosak egy magyar kezdeményezésnek köszönhetően. A Plant a Tree projekt különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében. A koktél ráadásul nagyon finom és egyre több fővárosi helyen megvásárolható.

Névre szóló facsemete jár a Plant a Tree koktélért

A zöld kezdeményezésnek köszönhetően mostantól bárki egy itallal hozzájárulhat a klímaváltozás csökkentéséhez. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba és a szórakozóhelyekre világszerte. A gin, tonik és matcha alapú Plant A Tree koktél megvásárlásával sorszámmal ellátott, névre szóló tölgyfacsemetét ültetnek, így népszerűsítik a globális felmelegedés elleni küzdelmet. És gyarapítják a privát földeken erdőket. A faültetésről a vásárlók e-mailben kapnak tájékoztatást, az ültetést követően pedig fotó is érkezik hozzájuk a nevükkel ellátott facsemetéjükről.

plant a tree koktél
4800 forintért egy finom koktél és egy facsemete jár; fotó: Plant a Tree Facebook

Itt vannak a fővárosi helyszínek!

A most induló kezdeményezéshez már több felelős, budapesti helyszín is csatlakozott, a lista pedig folyamatosan bővül. A koktél jelenleg az alábbi vendéglátóhelyeken kapható: 360 Bar, Anker’t, Kiosk, BB’z Bar & Grill, Extra Club Bar Garden. A környezettudatos koktél 4.800 forintba kerül, amiben az elültetett fa, az erdészet költsége, illetve a növény és a termőföld gondozása is benne van.

A projekthez koktélvásárlás nélkül is bárki csatlakozhat, ez esetben 2.990 forintért bárhonnan, akár a kanapén ülve is lehet fát ültetni.

A koktél alapja a gin, amelyet egyre többen fogyasztanak itthon, olyannyira, hogy ez lehet 2020 slágeritala.

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •