ŠKODA OCTAVIA RS iV front
Március 3-án, a Genfi Autószalonon mutatkozik be

Tovább fokozva a ŠKODA OCTAVIA RS iV iránti előzetes várakozásokat, a cseh autógyártó három hivatalos dizájnrajzot adott ki az OCTAVIA negyedik generációja sportos csúcsmodelljének külsejéről. Az újdonság március 3-án, a Genfi Autószalonon tartja világpremierjét.

Hálózatról tölthető hajtásrendszerrel készül

Fekete RS-specifikus részletek hangsúlyozzák elegáns arányok mentén a ŠKODA – méreteiben elődjéhez képest némileg nagyobb – „bestseller-modellsorozatának” dinamikus formai nyelvezetét. Az OCTAVIA RS iV a ŠKODA első RS-modelljeként készül hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerrel. Egyedülálló módon kombinálva ezzel családbarát praktikumát és magasfokú sportosságát hosszú távú fenntarthatósággal és fokozott gazdaságossággal.

ŠKODA OCTAVIA RS iV
Ez aztán a dinamikus megjelenés!

ŠKODA OCTAVIA RS iV: ez aztán a dinamika

Húsz évvel az első OCTAVIA RS után a ŠKODA OCTAVIA RS iV nyit új fejezetet e mély benyomást keltő sikertörténetben. Az OCTAVIA RS igen keresett a modellsorozaton belül. Továbbá a márka egyes meghatározó európai piacain, mint Németországban, az Egyesült Királyságban és Svájcban. Összességében minden ötödik kiszállított OCTAVIA az RS-modellek közé tartozott. Az ügyfelek elsősorban a nagyvonalú térkínálat, a praktikus megoldások és a sportos karakter együttesét értékelik nagyra. Az új OCTAVIA RS iV 180 kW (245 LE) rendszerteljesítményű, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszere mérsékelt üzemanyag-fogyasztásával és szén-dioxid-kibocsátásával különösen is hosszú távon fenntartható üzemű.

ŠKODA OCTAVIA RS iV piros
Praktikus megoldások és a sportos karakter egy modellben

A OCTAVIA RS iV kupékat idéző Limousine és dinamikus COMBI változata fekete ŠKODA-hűtőráccsal, illetve a nagyméretű légbeömlő-nyílásokkal és markáns fekete részletekkel kialakított, sportos első lökhárítóval tűnik fel a dizájnrajzokon. Nagyátmérőjű könnyűfém keréktárcsák, első és hátsó diffúzorelem, valamint a Limousine csomagtérajtaján, illetve a COMBI tetőperemén húzódó légterelő fokozzák tovább az OCTAVIA RS iV dinamikus megjelenését.