DS 7 Crossback LOUVRE
Néhány darab Magyarországon is elérhető lesz az idei év végén

A párizsi Louvre múzeummal kialakított szoros partneri együttműködés keretében a franciák elegáns – általunk is tesztelt – crossoverét egyedi elemekkel díszítették, és exkluzív, limitált szériában kerül piacra. A DS 7 CROSSBACK LOUVRE modell a múzeum jellegzetes stílusjegyeit viseli magán. Az utazási élmény igazi művészetté válik, amely különleges kényelemmel párosul ebben a finom eleganciával kialakított ékszerdobozban. Tényleg szép lett!

Piramis motívumok és Louvre embléma került a crossoverre

A tervezők a motorháztetőn, a csomagtérajtón és az első ajtókon elhelyezett, finom kidolgozású speciális „Louvre” emblémával tették egyedivé a modellt. A tetőcsomagtartó sínekhez és a hátsó lámpák díszítőelemeihez hasonlóan, a DS WINGS hűtőrácsot, az alsó ablakszegélyeket és az ablakvezető síneket is egy fényes fekete díszítés emeli ki a környezetükből.

DS 7 Crossback LOUVRE limitalt kiadas
A DS Automobiles 2015-ös megalakulása óta áll partneri kapcsolatban a Louvre múzeummal

A legapróbb részletekig egyedien kidolgozott DS 7 CROSSBACK LOUVRE fekete visszapillantó tükör burkolataira lézergravírozással felvitt piramis motívum még egy csipetnyi eleganciát kölcsönöz a modellnek. A kifinomult külső megjelenés legújabb elemeként a DS 7 CROSSBACK LOUVRE modellen elsőként alkalmazzák az újfajta kivitelű, 20 colos ALEXANDRIA keréktárcsákat.

louvre különkiadás dizájn
A piramis motívum a fekete visszapillantó tükör burkolatán is megjelenik

A belső térben, a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatásban, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással – finom utalásként – jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma. A francia szakértelmet megtestesítő modell az új technikákat, mint a 3D nyomtatás vagy a lézergravírozás olyan nemes anyagokkal társítja, mint az óraszíj mintázatú, bazaltfekete nappabőr.

DS 7 CROSSBACK LOUVRE: hibrid, benzines és dízel változatban is

Az utazás művészetének jegyében a DS 7 CROSSBACK LOUVRE modellhez hálózatról tölthető kétféle hibrid motort kínálnak. Egy 300 lóerős (négykerék-meghajtású) és egy 225 lóerős (kétkerék-meghajtású) változatot. Ezek kilométerenkénti CO2-kibocsátása 36 és 38 gramm között mozog. A kombinált ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztásuk 1,7 liter/100 km alatt van. Tisztán elektromos és kibocsátás-mentes üzemmódban, a WLTP norma szerint mérve, a hatótávolság akár az 58 kilométert is elérheti. A 300 lóerős motorral szerelt változat 5,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, és álló helyzetből indulva 25,9 másodperc alatt tesz meg 1000 métert. 180 és 225 lóerős benzinmotorok és 180 lóerős dízelmotorok is megtalálhatók a kínálatban.

ds 7 crossback Louvre piramis
Az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpriamis 2019-ben ünnepelte 30. évfordulóját

Utastéri inspiráció

A DS 7 CROSSBACK LOUVRE a fejlett technológiát képviselő berendezéseket a kifinomultsággal párosítja, mint például – a szériafelszereltségként kínált – DS CONNECTED PILOT, 2. szintű önvezető rendszer. Vagy a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, kamera által vezérelt felfüggesztés, illetve a DS ACTIVE LED VISION, aktív világítási rendszer. Számos egyéb vezetést segítő rendszert is kapott a francia crossover, beleértve a kibővített táblaolvasó rendszert, az aktív holttér-figyelő rendszert, a kamerával működő fáradtságérzékelő rendszert. De megkapta a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető aktív biztonsági rendszert, valamint a szellőző- és masszázs funkcióval rendelkező, fűthető első üléseket és a fűthető szélvédőt. A DS 7 CROSSBACK LOUVRE négyféle színben rendelhető: indigókék, Crystal Pearl, Perla Nera fekete és Platinaszürke.

ds 7 crossback louvre belso ter
 A Louvre-ban kiállított 182 emblematikus alkotás jelenik meg a nagyméretű középső képernyőn, ötnyelvű podcastok kíséretében

„Egy nap a Louvre-ban” a DS 7 CROSSBACK LOUVRE modellel

Az egykori királyi rezidencia, a Louvre-palota immár nyolc évszázada része a francia történelemnek. Évente 10 millióan lépnek be a Louvre kapuján, a 35 000 alkotás rengeteg embert vonz – ez a világ leglátogatottabb múzeuma, ahol több mint 35 000 általánosan csodált alkotást állítanak ki, mint például: Mona Lisa, a Szamothrakéi Niké Szárnyas győzelem vagy a Milói Vénusz.

louvre ds együttműködés
Korlátlan belépést biztosító kártya jár az autóhoz

Ezeket az alkotásokat meg is lehet nézni az autóban. 182 emblematikus alkotás jelenik meg a nagyméretű középső képernyőn, ötnyelvű podcastok kíséretében. Arra is lehetőség van, hogy utazás közben a középső képernyőn megjelenő alkotásban – festményben vagy szoborban – gyönyörködhessünk. További exkluzív kedvezményként, minden DS 7 CROSSBACK LOUVRE vásárló kap egy „Louvre barátai” kártyát. Ez a Louvre múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít.

A DS limitált kiadás tizennyolc országában kerül forgalomba, néhány darab Magyarországon is elérhető lesz az idei év végén. Franciaországban az árak, a motortól függően 54 000 és 67 300 euró között mozognak.