Ezek voltak idén a legjobb autós Super Bowl reklámok

Tudtad, hogy a reklámok mára már legalább olyan fontos részét képezik a Super Bowl-nak, mint maga a sportesemény? Az amerikai nemzeti futball liga (NFL) döntője a világ legnézettebb televíziós eseménye, amelyet évről-évre átlagosan 100 millióan követnek élőben világszerte. A műsor azonban nemcsak a sportrajongóknak nyújt egész estés szórakozást. A közép-európai idő szerint hétfőn hajnali fél 1-kor kezdődött mérkőzés alatt ugyanis kizárólag erre az estére gyártott Super Bowl reklámok, filmelőzetesek is láthatók voltak, a félidőben pedig  Jennifer Lopez és Shakira adott közös mini-koncertet.

legjobb super bowl reklámok
(Forrás: KIA)

5,6 millió dollár fél perc Super Bowl reklámért

Tekintve, hogy a legnézettebb műsorról van szó, a reklámok még kiemeltebb szerephez jutnak, hiszen a brandek ilyenkor hatványozottan több potenciális vásárlót tudnak megszólítani. Nem meglepő hát, hogy a legnagyobb nemzetközi cégek beleadnak apait-anyait, hogy az övéké legyen a legjobb és legfelkapottabb reklám. Ennek természetesen megvan az ára, nem is kevés. 2020-ban az 54. Super Bowl alatt egy 30 másodperces reklám nem kevesebb, mint 5,6 millió dollárba (kb. 1,5 milliárd forint) került!

Sztárparádéval erősítettek az autós reklámok

A Super Bowl reklámok természetesen idén sem szűkölködtek hollywoodi sztárokban. A Hyundai vicces, a bostoni akcentust kifigurázó reklámjához magát Amerika kapitányt, Chris Evanst és John Krasinskit szerezte meg magának. Az Audi a Trónok harcából jól ismert Maisie Williamsszel próbált még egy bőrt lehúzni a Jégvarázs Let it go című számáról, miközben az E-Tront népszerűsíti. A Hyundai luxusautókat gyártó leányvállalata, a Genesis igazi nagyágyúkat szerzett meg magának John Legend és felesége, Chrissy Teigen személyében, akik a cég első városi terepjáróját, a GV80-at promotálják. Végül, de nem utolsósorban a legizgalmasabb reklámot a GMC beharangozója szállította, amely 2022-re újjáéleszti a legendás Hummert, immáron elektromos változatban.

A kérdés azonban az, hogy idén sikerült-e bármelyik autógyártónak is überelnie az utóbbi évek legjobban sikerült Super Bowl reklámok egyikét, a 2012-es Volkswagen Passathoz készült TV spotot.

A legjobb autós Super Bowl reklámok 2020-ban

1. Hyundai Sonata

2. Porsche

3. Audi E-Tron

4. Genesis GV80

5. Kia Seltos

6. GMC/Hummer

Forrás: CNET

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •