Kona Electric kek
A modell kilenc európai országon átívelő, 1600 kilométeres utazást tett meg

Az idén első ízben megrendezett TopGear Electric Awards díjátadóján a Kona Electric vehette át a legjobb kisméretű családi elektromos járműnek járó kitüntetést. A modell kilenc európai országon átívelő, 1600 kilométeres utazást tett meg. A Hyundai Motor tisztán elektromos szabadidőjárműve nem csupán takarékosságával és hosszú távú alkalmasságával érdemelte ki az elismerést, hanem finom, könnyed teljesítmény-kifejtésével is.

A főszerkesztő 1600 kilométeren át hajtotta a Kona Electric-et

A 24 órás utazásra még 2019 decemberében került sor. Ennek során a BBC TopGear magazin főszerkesztője, Charlie Turner az európai gyorstöltő-hálózat állomásain összesen 316 kWh elektromos energiával töltötte fel a Kona Electric modellt. Az akkumulátort minden alkalommal csupán 80%-ig töltötte. Így a lehető leggyorsabban ismét útnak indulhatott. Az 1600 kilométeres utazás a Cseh Köztársaságban vette kezdetét. Innen Németországon, Ausztrián, Svájcon, Lichtensteinen, Franciaországon, Luxemburgon és Belgiumon keresztül jutottak el Hollandiába. „Most, amikor be vagyunk zárva otthonainkban, távoli álomnak tűnhet, hogy kedvünk szerint utazgassunk” – mondta Turner. „Megnyugtató ugyanakkor a tudat, hogy most, amikor a villamosítás egyre nagyobb szerepet követel magának a járműkultúrában, léteznek olyan autók, mint Hyundai e-autója. Kísérletünk bebizonyította, hogy ma már akkor is felesleges a hatótávolság miatt aggódnunk, ha nagy távolságot szeretnénk megtenni.”

hyundai kona electric
Az első elektromos B-szegmensű SUV Európában

„A 2018-ban bevezetett Kona Electric megfizethető és sokoldalú, emissziómentes jármű. A praktikumot elismerésre méltó hatótávolsággal és motorteljesítménnyel párosítja” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „A legújabb típusfrissítés során még teljesebbé váltak a modell kapcsolódási funkciói. Ez a háromfázisú fedélzeti töltő bevezetésével együtt még vonzóbbá tette az autót.”

A Kona Electric Európán átívelő expedíciójáról a TopGear magazin nagy-britanniai kiadásának legújabb lapszámában olvashatsz részletesen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •