hyundai IONIQ almárka
Az új márka kifejezetten elektromos modelleket vonultat majd fel

A Hyundai Motor Company új fejezetet nyit a villamosított mobilitás korszakában! Bevezeti az új, kifejezetten akkumulátoros elektromos járműveket piacra bocsátó IONIQ márkát, amely kifejezetten és kizárólag elektromos modelleket tartalmaz majd. A következő négy év során három új, kifejezetten elektromos hajtásúnak fejlesztett modellt kívánnak bevezetni az új márka zászlaja alatt.

Gyors töltés, kimagasló hatótáv: ezt ígéri az IONIQ márka

A Hyundai számmal jelöli majd az új márka égisze alatt piacra lépő elektromos járműveket. A szedánokat páros, a szabadidőjárműveket pedig páratlan számokkal. Az új márka első modellje egy középkategóriás szabadidőjármű, az IONIQ 5 lesz, ez 2021 elején mutatkozik be. 2022-ben érkezik az IONIQ 6 sportszedán. 2023-ban lép színre a IONIQ 7 nagyméretű szabadidőjármű. Az új márka modelljei a Hyundai elektromos globális moduláris padlólemezére (E-GMP) épülnek majd. Gyors töltéssel, kimagasló hatótáv megtételére lesznek képesek.

Hyundai IONIQ london
A Hyundai az új márka bevezetésének tiszteletére július 31-én, a London Eye hivatalos újranyitásának előestéjén gigantikus Q betűvé alakította át az ikonikus óriáskereket

A Hyundai 2025-re csoportszinten egymillió tisztán elektromos gépkocsit kíván eladni. 10 százalékos részesedést elérve a globális EV-piac vezető szereplőjévé kíván válni. A kifejezetten elektromos modelleket felvonultató IONIQ márka bevezetésével a vállalat megerősíti a tiszta mobilitás iránti elkötelezettségét. A lépés fontos eleme annak az átalakulási folyamatnak, amelynek eredményeként a Hyundai zéró károsanyag-kibocsátású megoldásokat kínáló, intelligens mobilitási szolgáltatóként fog megújulni.