HERE autói
A következő hetekben a HERE autói az ország összes fontosabb útját bejárják; fotó: HERE

A HERE, a helyalapú felhőszolgáltató, áprilistól rendkívül pontosan, 3D-ben térképezi fel Magyarország egy részét, hogy a világ legfejlettebb térképét biztosítsa. A HERE autói nem zavarják a rendes forgalom menetét.

Hamarosan érkeznek a HERE autói az ország összes fontosabb útjára

A HERE azzal kezdi, hogy a legújabb technikával felszerelt autókkal járják be az utakat, és nagy pontossággal rögzítik az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt. Az egyértelműen azonosítható HERE autói 3D-ben is rögzítenek, valamint utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről. Az információkat egy részletgazdag Magyarország-térképen fogják használni, melyet az önvezető autókhoz és egyéb fejlett szolgáltatásokhoz terveztek, amik növelik a közlekedésbiztonságot, enyhítik a forgalmi dugókat és megkönnyítik a városi navigációt.

here map car
Legújabb technológiákkal rögzítik az információkat, tiszteletben tartva a privát szférát; fotó: HERE

A következő hetekben a HERE autói az ország összes fontosabb útját bejárják. A felmérés nem zavarja a rendes forgalom menetét. A HERE elkötelezett a magánszféra tiszteletben tartása iránt. A rögzített képek csak az autóban tárolódnak, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre. Ezután elkezdődik a feldolgozásuk az iparágban vezető szoftver és egy fejlett algoritmus segítségével. A képek csak az után lesznek elérhetőek, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították. Abban a ritka esetben, ha a képen látható személy vagy rendszám felismerhető maradt, bárki egyszerűen jelentheti ezt a HERE felé a térképen a “Report Image” linkre kattintva.

Tavaly áprilisban és májusban a Google csapata is Magyarországon volt, hogy friss képeket készítsen a Google Maps Utcakép (Street View) szolgáltatáshoz.