cupra urban rebel
(Fotó: Cupra)

A CUPRA DNS-ében van a verseny, ezért döntött úgy a vállalat, hogy merész és karakteres megjelenésű versenyautóként mutatja be elképzelését. A 100 százalékban elektromos városi versenyautó CUPRA UrbanRebel koncepció pedig abszolút szállítja ezt az ígéretet, az izgalmas formatervezésével és színvilágával a mi tetszésünket elnyerte. Ez is érdekelhet: Az olimpiai bajnok Liu-fivérek CUPRA Formentorral járják az utakat

A CUPRA 2025-re tervezi annak az elektromos városi kisautónak a sorozatgyártását, amely a Müncheni Autószalonon bemutatott UrbanRebel koncepción alapszik. Persze, addig még sok minden változhat, így a képeken látható autó inkább csak egy kedvcsináló a spanyol márka jövőjébe.

Az UrbanRebel olyan, mint egy autós videójáték legmenőbb modellje, amit mindenki meg akar szerezni

cupra városi elektromos versenyautó
Cápaorr és cápaszemek
cupra seat elektromos versenyautó koncepció
A hatalmas, szinte már eltúlzott spoilert sem tudjuk utálni

A CUPRA UrbanRebel frontrésze egy cápaorrot formált, amit a jellegzetes, új háromszög formájú fényszóró is kiemel. Az oldalsó részt szemlélve feltűnnek a jármű sportos arányai: a tornádó vonal (a C oszloptól az első ajtóig) átlós dinamikájával feszültséggel teli kontrasztot teremt. Az UrbanRebel Concept hátsó része sportos vállakat idéz, a CUPRA Formentornál látott dizájn újraértelmezéseként. A koncepció hátsó része is ikonikus megjelenést kapott, köszönhetően a nagy méretű spoilernek, amely mintegy „kikacsintás” a virtuális világban látott versenyautókra, negatív felületével a járműnek hangsúlyos és merész külsőt kölcsönöz.

urban rebel
A tervek szerint a sorozatgyártást 500 ezer darabban limitálják majd

A CUPRA koncepció teljes hossza 4080 mm, szélessége 1795 mm és 1444 mm magas, mindez azt a jövő elektromos városi járművének arányai a versenyautók világát idézik.
A CUPRA UrbanRebel Concept 250 kW állandó teljesítményt és akár 320 kW csúcsteljesítményt tudhat magáénak. Állóhelyzetből mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •