budapesti taxik
Első Athén, utolsó Koppenhága a friss felmérés szerint; fotó: Pixabay/Pexels

TripAdvisor-értékelésekre támaszkodva elkészítették az európai fővárosok taxiszolgáltatásainak ranglistáját. Az első helyen Athén áll, máris eláruljuk, hányadik helyen végeztek a budapesti taxik.

Budapesti taxik: közel a dobogó

„Egy városi kirándulásban meghatározó szerepe van a közlekedésnek, többek között a taxiszolgáltatásnak is” – mondta el a Taxi2Airport.com, amely a TripAdvisor-értékelésekre támaszkodva készítette el a legjobb személyfuvarozó szolgáltatást nyújtó fővárosok listáját. Athén került az első helyre, a maximális 5-ből 4,88 pontot kapott. A második Zágráb lett (4,5 pontos átlaggal), a harmadik Bern (4,48), a negyedik pedig Budapest (4,41). Arról nem szól a fáma, hogy vajon az utasok mit szólnak Budapest első Tesla-taxijához, azt azon mindenki pozitívként értékeli, ha kényelmes gyereküléssel is megrendelhető egy taxi. Ahogyan az budapesti taxik esetében egyre inkább elterjedt gyakorlat.

budapesti taxik éjjel
A TripAdvisor értékelései alapján készült a lista; Unsplash/Lexi Ruskell

A lista további helyezettjei sorrendben: Prága, Szófia, Róma, Madrid, London. A középmezőnyben van Párizs, Lisszabon, Amszterdam és Bukarest. Érdekes módon a sereghajtók közé tartozik Bécs, Stockholm, Oslo, az utolsó helyre pedig Koppenhága került, amit átlagban mindössze 2,72 pontra értékeltek. A dán fővárosban Oslóhoz hasonlóan nagyon népszerű a biciklizés, talán ez lehet az oka a két főváros rossz eredményének.

Hasonló  lista készült nemrég a tömegközlekedés kapcsán is, azt kutatták, vajon melyik városban a legjobb metróra vagy buszra ülni. Európa tarolt: az öreg kontinens fővárosaiban a leggyorsabb a tömegközlekedés. A dobogó legfelső fokán Berlin, a második helyen Párizs, a harmadikon Koppenhága áll. Budapest a 19. helyen végzett.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •