boden-tó mini
Lankás dombvidék és sűrűn ültetett szőlőtőkék varázsolnak el

A visszaszámolás egyelőre csendben, a falak mögött zajlik, de amint ismét kinyílnak a kapuk, a természet szerelmesei százával rohamozzák meg a Boden-tó környékét. A három ország határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben egyaránt kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról.

Autóval és kerékpárral is bebarangolható a Boden-tó környéke

A Boden-tó környékén egymást érik a túraútvonalak és a kerékpárutak. Ezek hol a vízpart mentén, hol a békés falvakon keresztül, hol pedig a gyümölcs- és szőlőültetvények sűrűjébe vezetnek. A Bodensee-Schifffahrt sűrű kompjáratai garantálják a Németország, Ausztria és Svájc közötti könnyed átjárást: a turistakompokon kerékpárok is szállíthatók, az autókat pedig a Meersburg és Konstanz, valamint Friedrichshafen és Romanshorn városok között közlekedő járműszállító járatok ingáztatják. Az ide látogató turisták így bátran összeállíthatják maguknak a tavat körülölelő felfedezőtúrát – legyen szó akár tempós gyaloglásról, kerékpározásról, pihentető ringatózásról a vízen, vagy egy kellemes parti autózásról.

mini cooper boden-to
Háromajtós MINI Cooper kirándul a Boden-tó partján

Lindau és a különleges világítótorony

A Boden-tó körüli kirándulások kedvelt kiindulópontja a keleti oldalon fekvő Lindau. Óvárosa egy apró szigeten sétálható körbe. A kompok is innen indulnak, a kikötő bejáratában magasodó világítótorony és oroszlánszobor mögül. A keskeny utcáktól, üzletektől és kávézóktól nyüzsgő óváros 1422-ben épült, a XVI. és XVII. században is épségben megőrzött épületek pedig gondoskodnak Lindau hamisítatlan hangulatáról.

lindau boden-tó
Lindau híres tornya

A történelmi erődítmények emlékei egészen a XI. századig nyúlnak vissza. Az égetett csempékkel színezett Mangturm torony pedig a kikötő végét jelöli. Az épület 1180-tól világítótoronyként működött, egészen addig, amíg számottevően magasabb utódját 1856-ban fel nem építették a kikötőben.

Friedrichshafen és a Zeppelin múzeum

Az egykori iparvárosból 120 éven át szálltak fel a repülőgépek, amelyek történetét a minden részletre kiterjedő Zeppelin Múzeum őrzi a mai napig. A történelmi járműkülönlegességek és a modern installációk mellett a múzeum egy átfogó művészeti kollekciónak is otthont ad.

zeppelin mini
A repülés szerelmesei ezt az úti célt semmiképp ne hagyják ki!

A Friedrichshafen városába érkező látogatók pedig a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közötti utazást ígér a Boden-tó fölött mintegy 300 méterrel. Innen garantált a legjobb kilátás.A Friedrichshafen városába érkező látogatók pedig a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közötti utazást ígér a Boden-tó fölött mintegy 300 méterrel. Innen garantált a legjobb kilátás.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •