Lexus UX 300e elektromos Lexus
Többek közt nagyobb csomagteret és Sashiko varrású bőrülések kapott a Lexus UX 300e, amelynek utasai is kiemelt figyelmet kapnak

Az UX kompakt crossover bemutatása után alig egy évvel már a környezetbarát japán luxusautómárka legnépszerűbb európai modellje lett. Szinte kizárólag csupán a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával választják az ügyfelek. A sláger crossover a jövőben akkumulátoros elektromos hajtással is elérhető lesz – következzen nyolc érdekesség az élvezetes városi autózásra kifejlesztett, tisztán elektromos hajtású Lexus UX 300e városi terepjáróról.

1. Tökéletesített aerodinamika

A Lexus UX 300e teljesítményét, csendes működését és hatótávolságát egy sor innovatív aerodinamikai megoldás javítja. Az alsó hűtőrács lamellái a pillanatnyi hűtési igénytől függően automatikusan nyitnak és zárnak. Ezzel 0,31-es értékre szorítják le az autó légellenállási együtthatóját. A hátsó lámpatestbe beépített szárnyak mintegy 16 százalékkal mérsékelik a légnyomás-változás mértékét, így kanyarvétel során, valamint oldalszélben egyaránt stabilizálják a jármű hátulját. A különleges tervezésű keréktárcsák küllőin légterelő lapocskákat találunk: ezt a megoldást a Formula 1-es versenyautókról ismert elem, a légáramlást szabályozó ‘Gurney lap’ ihlette.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2
3