lábápolás nyáron praktikák
Nyáron szinte észre sem vesszük, hogy a lábaink mennyivel kedvezőtlenebb feltételeknek vannak kitéve, mint a zárt cipős időszakokban; fotó: Freepik/Racool_studio

Beszerezted életed nyári cipőkölteményét, és alig várod, hogy felvonulhass benne. Ám a reggeli rohanásban észre sem veszed, hogy a szabadon hagyott lábfejed milyen kiábrándító látványt nyújt. Amit eddig a zárt cipők jótékonyan elfedtek, nyáron többé nem takarja semmi, és nem érted, hogy az érdeklődő szemek mit vizslatnak a lábadon… Ilyenkor persze megfogadod, hogy megveszed a legdrágább lábápolási szereket, pedig egy kis odafigyeléssel könnyen egészségesen, frissen és gyönyörűen tarthatjuk lábainkat a legnagyobb melegben is. Íme, 5+1 lábápolási trükk az elragadó lábfejekért.

1. A megfelelő lábápolás alapja a rendszeres hidratálás

A megfelelő lábápolás egyik kulcslépése a hidratálás. Mint ahogy testünk többi része, a talpunk is könnyen veszít vízkészletéből, ha nem figyelünk a folyamatos pótlásra. A zuhanyzás utáni hidratálással azonban könnyen elkerülhetjük a nem kívánatos bőrszárazságot, mely leginkább a sarkon feltűnő, és határozottan rontja az összképet.

2. Le a bőrkeményedésekkel!

Nincs bosszantóbb, mint a strandra menetel előtt szembesülni az utálatos bőrkeményedésekkel a talpakon. Szerencsére a bőrhámlasztó zoknikkal könnyedén elkerülhetjük az ilyen helyzeteket, ezek ugyanis eltüntetik az elszarusodott réteget, és bababőrt varázsolnak. Érdemes a zoknit már 10-14 nappal strandolás előtt bevetni, hogy az elhalt hámsejtek garantáltan eltűnjenek. Ez a lábápolási trükk segít, hogy bársonyos és puha legyen a láb.

A cikk a következő oldalon további praktikákkal folytatódik. 

1
2