bécsi karacsonyi vasar
A levegőben karácsonyi sütemények, forró puncs, és sült mandula illata terjeng; fotó: Wiener Weihnachtstraum
A hagyományos helyszínek mellett falusi karácsonnyal, jurtával és vegán karácsonyi vásárral – összesen húsz helyszínen – készül az adventi időszakra az osztrák főváros. Az Ausztriából és a világ legkülönbözőbb szegleteiből érkező látogatókat városszerte több mint ezer ünnepi stand várja. Íme, az öt legszebb és legkülönlegesebb bécsi karácsonyi vásár – vétek lenne kihagyni ezeket, ráadásul Bécs autóval tényleg csak egy köpésre van.

1. Christkindlmarkt és a mesevilág

A messze földön híres Christkindlmarkt karácsonyfáján november 16-án ragyogtak fel az ünnepi fények. Ez a legnagyobb bécsi karácsonyi vásár a Városháza előtt. Hazai és külföldi termelők, kézművesek kínálják termékeiket, finomságaikat összesen 152 standnál. Mindig ez a vásár ad helyet az osztrák főváros karácsonyfájának, amely idén Salzburgból érkezett. A 130 éves fenyőt két daru segítségével, szakadó esőben állították fel, díszkivilágítása kétezer ledből áll. A hatalmas fenyő közvetlen közelében található a Jézuska színpad, ahol kórusok éneke és fúvósok zenéje teszi teljessé a karácsonyi hangulatot.
bécsi karácsony
Bécsi Karácsonyi Álom; fotó: Wiener Weihnachtstraum
A vásár körüli mesevilág, a Bécsi Karácsonyi Álom idén is körhintával, korcsolyapályával, és rénszarvas-szánnal kápráztatja el a gyerekeket. Akárcsak tavaly, idén is itt kanyarog majd a 12 kézzel készített betlehemi jászolból álló ösvény, és itt található a látogatók egyik kedvenc fénykép-motívuma, a kétszáz vörös szívvel feldíszített Herzelbaum.
Nyitvatartás: 2019.11.15.-12.26.
Vasárnaptól csütörtökig : 10-21.30, pénteken és szombaton: 10-22 óráig
Dec. 24-én 10-18 óráig
Dec. 25-én és 26-án 11-21.30 óráig
Korcsolyázás 2019. jan. 6-ig, naponta 10-22 óráig
Dec. 24-én 10-18 óráig, dec. 31-én zárva
Rathausplatz, 1010 Bécs
A cikk a következő oldalon folytatódik.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4
5