GOA
Goa mérete 3702 km2 körüli, míg lakossága mindössze 1,5 millió fő

Az indiai Goa állam a bámulatos kontrasztok világa, a zene és a csend otthona. A világ egyetlen más helye sem kínál lehetőséget ennyi világ megismerésére mindössze pár óra alatt.

1. Templomok és kápolnák

Az európai építészeti stílusjegyeket hordozó emlékművek közül India- és Ázsia-szerte a legnagyobb Ó-Goában található, és ez nem más, mint a katolikus Sé Katedrális. Ez ad otthont a híres Aranyharangnak. A szintén Ó-Goában található Bom Jesus Bazilika India első bazilikája, emellett az UNESCO világörökségi helyszíne. Goa pazar templomokat, szentélyeket és mecseteket vonultat fel, templomainak jellegzetes eleme az úgynevezett „Deepstambh”, vagyis a lámpák tornya.

Tambdi_Surla
Tambdi_Surla: Goa legrégebbi temploma

2. Egzotikus strandok

Goa hírnevét híres strandjainak is köszönheti. Hatvan mérföld hosszú partszakaszát a világ legfestőibb strandjai tarkítják, melyek a nap, a tenger és a homok páratlan elegyét kínálják.

Colva
Colva: világhírű strand Goa déli részén

3. Felejthetetlen fesztiválok Goa területén

Az indiai állam önmaga legjobbját nyújtja gazdag színekben pompázva híres fesztiváljai alatt. Ezek közül a legnevesebbek: Carnival, Shigmo, Ganesh Chaturthi, karácsony, Diwali, Bondera, St Joao. Az éjszakai élet és a buli szerelmesei is megtalálják itt a számításaikat: a goai éjszakai élet már-már legendás világszerte.

Ganesh
Ganesh Chaturthi – hindu fesztivál, amelyet idén szeptember 2-án tartanak

4. Az aktív pihenés szerelmeseinek

Ha Goába érkezünk, mindenképp ki kell próbálnunk a helyi vízi sportokat és kalandparkokat, el kell látogatnunk az erődökhöz, vízesésekhez, tavakhoz, fűszerültetvényekhez. Szintén jelentős látnivalónak számítanak Goában az Örökség emlékművek és a vadrezervátumok, de nem hagyhatjuk ki a helyi múzeumokat sem.

5. Kulináris kalandozások

Goa portugál gyarmat volt több mint 450 éven keresztül, ami markáns hatást gyakorolt nem csak építészetére és a helyi élet számos más területére, de a  térség eredeti kulináris világára is. Érdemes kipróbálni a jellegzetes ételkülönlegességeket, például a Vindaloo Curryt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •