Spárgasaláta szárított sonkával

Hozzávalók (4 személyre):

  • 200 g spárga
  • 80 g szárított sonka szeletelve
  • 4 db bébi római saláta
  • 50 g kaliforniai paprika
  • 50 g koktélparadicsom
  • 20 g petrezselyem
  • 20 g menta
  • 10 g torma
  • 20 g újhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 g porcukor
  • bors

 

30 perces receptek saláta recept
(Fotó: Ízes Élet)

Elkészítés:

A spárgát megpucoljuk, majd sós, cukros, citromos vízben leforrázzuk, és jeges vízben kihűtjük. A bébi salátákat félbevágjuk, tányérra rakjuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a paprikát egyforma apró darabokra, a zöldfűszereket és az újhagymát pedig durvára vágjuk. Az összeset belerakjuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citromot, ráöntjük az olívaolajat és a porcukrot, majd összekeverve hagyjuk állni kb. 10 percig.

Amikor a zöldségek összeértek, ráhalmozzuk a saláta tetejére, és szépen eligazgatjuk rajta a szárított sonkát. A tálban maradt salátaöntettel meglocsoljuk, és a tetejére reszeljük a tormát.

A következő oldalon folytatódnak a 30 perces receptek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4