Top Gear Christmas Special 2019: Nepal
A Top Gear csapat: Chris, Freddie és Paddy, na meg a Peugeot 106 Rallye

Kinek is jutna eszébe egy 27 éves sportos kisautóval nekivágni egy 3840 méter magasan fekvő nepáli városnak? Természetesen a legendás Top Gear műsorvezetőinek, akik évről-évre vállalnak ilyen extrém kihívásokat. A világ legismertebb autós TV-műsora különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedett nézőinek: extrém expedícióra küldtek városi kisautókat. A kaland legsportosabb résztvevője, a Peugeot 106 Rallye derekasan helytállt Nepál úttalan útjain, pedig a tesztelők az utolsó csavarig nyúzták.

Filléres autókkal vágott neki a nagy kalandnak a Top Gear

A brit Top Gear jóval több egyszerű autós műsornál. A XXI. századi popkultúra egyik legsikeresebb és legnépszerűbb terméke, amely részben tükrözi, részben formálja a társadalmat és a közízlést, olykor az igényesség, máskor a felelőtlenség terén teremtve új mércét. A program 2007 és 2014 között hét alkalommal vállalkozott különleges kihívásokra. Ezekben a műsorvezetőknek eszement, de valójában ember és gép számára egyaránt nagyon komoly erőpróbát jelentő feladatokat kellett teljesíteniük.

Peugeot_106_World of Top Gear 7
A Peugeot 106 Rallye derekasan helytállt

Amióta a brit autós újságírás egyik leghitelesebb alakja, Chris Harris vette át a szenior műsorvezető szerepét, most először szerveztek újra ilyen kihívást, méghozzá a legszebb hagyományok szellemében. A feladat értelmében fillérekből beszerzett városi járművekkel (két koros kisautóval és a „fapados” jelzőnek új értelmet adó, nepáli gyártású terepjáróval) indultak el Katmanduból a 660 kilométerre, 3840 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő tiltott városba, Lo Manthangba.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3