koronavírus maszk
(Fotó: Media1/Arc Plakát)

Kezdetét vette a 20. ARC plakátkiállítás, amelyet ezúttal a XI. kerületi Bikás park metrómegállónál tekinthetünk meg. Az utcakiállítás egészen november elejéig éjjel-nappal látható. A legjobb munkák témája között természetesen ott van az egész 2020-as évet meghatározó koronavírus-járvány, valamint közéleti és politikai vonatkozású pályaművek is.

“HOVA TOVÁBB?” ARC közérzeti kiállítás

Idén 766 pályamunka érkezett a közérzeti kiállítás szervezőihez, és 20 zsűritag segítette a kiállítás legjobb képeinek kiválasztását: a legjobbak díjban részesültek. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjakat a járványügyi helyzetre való tekintettel szűkkörű díjátadón adták át.

A díjátadón köszöntőbeszédet mondott többek között Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, László Imre, Újbuda polgármestere, Barabás Richárd, a XI. kerület alpolgármestere, de a kiállítás egykori egyik szervezője, Geszti Péter is megjelent, és persze Bakos Gábor, a kiállítás főszervezője is beszédet mondott.

A 20. ARC plakátkiállítás díjazottjai

A legjobb alkotásnak járó díjat Elter Zsolt, „Szerelem a korona idején” című alkotása kapta.

arc kiállítás
(Fotó: Media1/Arc Plakát)

Második helyezett lett Sipos Zoltán, „Az utolsó kapcsolja le” című képe.

arc plakátkiállítás
(Fotó: Media1/Arc Plakát)

Harmadik helyezést ért el Szőke Dávid, „Hello ubik” című munkájával.

plakátkiállítás
(Fotó: Media1/Arc Plakát)

A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz-díjat Mel Szalkai, „Lölöland”című műve kapta.

arc kiállítás
(Fotó: Media1/Arc Plakát)

A Hammer Agency különdíját Szücs János, „Noé/Noah 2020” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki meglátása szerint marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

arc plakát
(Fotó: Media1/Arc Plakát)

Indul a közönségszavazás

A közönségdíjért azonban még csak most kezdődik a pályaművek küzdelme. A szervezők arra biztatják az ARC kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2020. november 1-ig. A közönségdíjazott alkotást 2020. november elején hirdetik ki.

Forrás: Media1

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •