lanyok teli taj
A hideg idő és a sötétség sem szabhat gátat annak, ha fel akarjuk fedezni a főváros legjobb programjait; Unsplash/Genessa Panainte

Télen, különösen az ünnepek elmúltával hajlamosabbak vagyunk kényelmes pizsamában egy puha takaró alá begubózni, odakint hideg van és korán sötétedik, messze még a tavasz. Van azonban számos téli program Budapesten, amelyek miatt, bármennyire is zord az idő, érdemes kimozdulni! Ezeket szedtük most egy csokorba.

1. Korcsolyázás lélegzetelállító panorámával

Nem múlhat el tél korizás nélkül, úgyhogy csatold fel a korcsolyád és próbáld ki a Bálna Budapest 450 m2-es jégpályáját. A korcsolyapálya két nagy előnye, hogy egyrészt ingyenes, másrészt lenyűgöző panorámával rendelkezik. Ha nincs saját korid, bérlésre is van lehetőség! Budapest legnagyobb ingyenes jégpályája február végéig tart nyitva.

balna jegpalya
Fotó: Bálna Jégterasz/Facebook

Ha pedig vágynál egy kis hütte hangulatra, látogass el a Hotel President tetején található Intermezzo Ice Terrace-ra – hétvégente fogyaszthatunk forralt bort, grogot vagy sült kolbászt. A zenei aláfestésről a Be Massive lemezlovasai gondoskodnak.

2. Trópusi kalandok a Tropicarium-ban

Ha legszívesebben egy egzotikus helyre szöknél meg a hideg tél elől, akkor a Tropicarium-ot neked találták ki. A trópusi esőerdők világába kalauzol ez a különleges, beltéri állatkert, ahol találkozhatsz többek között selyemmajmokkal, színpompás madarakkal, a trópusi esőben ázó aligátorokkal, sarkantyús teknősökkel és kaméleonokkal. De itt található Közép-Európa legnagyobb akváriuma is, melynek lélegzetelállító látványalagútjában a cápák és ráják a fejed felett úsznak el.

A cikk a következő oldalon folytatódik.