seat leon 2020
Ez a legbiztonságosabb autó, amit a márka valaha is kifejlesztett

A SEAT Leon a márka legsikeresebb modellje, termékkínálatának egyik alappillére – három generációjából több mint 2,2 millió darab talált gazdára. Most pedig itt a negyedik nemzedék ötajtós és kombi változatban, amely új szintre lép a konnektivitás, a gazdaságosság, a dinamika és a biztonság terén. Mi is kipróbáltuk az új modellt, és összegyűjtöttünk pár érdekes infót, íme!

1. Határozottabb kiállású lett a SEAT Leon

A teljesen megújult SEAT Leon elődje vonzerejére épít, azonban erőteljesebb személyiséggel, amit lágyan ívelő felületei, valamint a megfelelő helyeken kiformált élei és ívei tökéletes együttese támogat. Noha elsősorban a külső dizájnja vonzza a tekintetet, stílusos megjelenése a továbbfejlesztett aerodinamikai tulajdonságok révén az autó általános gazdaságosságát is fokozza. A LED fényszórók hátrahúzott vonalvezetése egyfajta „szemöldök-hatást” kelt, és azonnal felismerhetővé teszi a modellt.

2. Tágasabb tér áll rendelkezésre

Az új SEAT Leon ötajtós változatának hossza 4368 (+ 86 mm), magassága 1456 (- 3 mm), míg a Kombi kivitel hossza 4642 (+ 93 mm), magassága pedig 1448 milliméter (- 3 mm). Mindkét változat 1800 milliméter széles (- 16 mm), tengelytávjuk pedig 2686 milliméter, azaz 50 milliméterrel hosszabb, mint a SEAT Leon harmadik generációjáé, ami még tágasabbá teszi a hátsó ülések környezetét.

fehér seat leon
A kényelem mellett a gazdaságosság kulcsfontosságú tényezőnek számított a megújult SEAT Leon kifejlesztése során

Az ötajtós SEAT Leon csomagtartója 380 literes (az előző generációéval megegyező), míg a Kombi már 620 literes csomagteret kínál (30 literrel múlja felül az előző generációét).

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2
3