2. Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 ek kacsazsír
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 20 dkg rizottórizs
  • 2 db vöröshagyma
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 20 dkg mozzarella
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű

Elkészítés:

A zöldbabot blansírozzuk: forró sós vízben 3 percig főzzük, majd rögtön jeges vízbe tesszük.

Közben az aprított vöröshagymát és fokhagymát kacsazsíron megdinszteljük. Ha kész, beletesszük a darált húst és folyamatosan kevergetve szétnyomkodjuk. Kevés rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük.

Sózzuk, borsozzuk és mikor a hús a levét már elfőtte, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát és a paradicsomot.
A rizst a szokásos módon, puhára főzzük.

Ha minden összetevő elkészült, egy sütőtálba rétegezzük őket: darált hús, zöldbab és rizs közben pedig bővel locsolgassuk meg tejszínnel hígított tejföllel.

A tetejére tejföl, majd reszelt mozzarella és parmezán kerül. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Pataky Péter receptje

A különleges rakott ételek receptjei a következő oldalon folytatódnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3