Édesburgonyás reggeli burrito

tortillalap tortilla
(Fotó: Ízes Élet)

Ha egy olyan laktató és egészséges sós reggelit keresel, ami izgalmasabb a sonkás szendvicsnél, próbáld ki ezt a teljes kiőrlésű tortillából készült tekercset! Utána egész biztosan nem leszel éhes délig.

Hozzávalók (2 darabhoz):

  • 20 dkg édesburgonya
  • 4 db tojás
  • kókuszolaj
  • himalája só
  • őrölt bors
  • ½ avokádó
  • fokhagymapor
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 db teljes kiőrlésű tortillalap
  • 5 dkg vörös bab

Elkészítés:

reggeli burrito
Tortilla reggeli burritóként való felhasználása az egyik legjobb dolog, ami ezzel a laposkenyérrel történhet. (Fotó: Ízes Élet)

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk a héját, majd sütőpapírral bélelt tepsiben az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt puhára sütjük. Ezután kissé hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját, a húsát pedig villával pépesítjük.

A tojásokat villával felverjük, majd felhevített, kókuszolajjal kikent serpenyőben rántottát készítünk belőle. Utólag sózzuk és borsozzuk. Ez után felkockázzuk az avokádót, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk fokhagymaporral. A koktélparadicsomot felkockázzuk.

Összeállítjuk az ételt: a tortillalapokat megkenjük az édesburgonyapürével, rákanalazzuk a tojásrántottát, majd eloszlatjuk rajta az avokádót, a koktélparadicsomot és a lecsepegtetett vörös babot. A tortilla két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Középen kettévágjuk, és frissen fogyasztjuk.

Receptajánlóink reggelire:

Forrás: Ízes Élet

1
2