4. Brokkoli

Brokkoli
(fotó: pixabay)

Az egyik legjobb béta-karotin forrás nagy szerepe tölt be a rákmegelőző étrendben. A- és C-vitamin tartalma mellett kifejezetten magas benne a folsav, a riboflavin, a kalcium, és a vas szint. Csökkenti az ízületi gyulladást, oldja a stresszt, egészségessé varázsolja abelőle szemet és nem utolsó sorban segíti az asztmás megbetegedések elkerülését. Fogyassz minél többet, hiszen alacsony a kalóriatartalma, és segíti a szív egészséges működését is. TIPP: A legkönnyedebb és legegyszerűbb nyári finomság, a cukkinifasírt

5. Retek

A szintén vitamindús, emésztést segítő retek sokak kedvence. Nyersen fogyasztva tisztítja a vesét, és immunrendszererősítő hatású. A C-vitaminban gazdag retek híressé vált fiatalító és vágyfokozó tulajdonságáról is, így a nap bármely szakában kitűnő választás lehet. Ügyelni kell azonban a mérsékletességre, és akkor nem bántja a gyomrot. Kiemelten ajánlott húgyúti fertőzések esetén, de jó szolgálatot tesz székrekedés esetében is. A tavaszi zöldségek egyik legjobbja a retek!

6. Cékla, a legszínesebb tavaszi zöldségek egyike

Cékla tavaszi zöldségek
(fotó: pixabay)

A sokak által kedvelt salátanövény igazi újdonság május tájékán. A céklában szinte minden megtalálható: B1- és B2-vitamin, foszfor, kálium, magnézium, vas és számos egyéb jótékony rostforrás. Híres méregtelenítő és fogyasztó hatásáról, javítja az állóképességet és számos bőrbetegségben is igazi segítséget nyújt. Kitűnően védi a belsőszerveket és antioxidáns hatása révén segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását. Levének rendszeres fogyasztása a vérnyomás csökkentését támogatja.

További egészséges tippjeinket se hagyd ki: 

1
2