Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban sokat változott a Cupákos kínálata. Most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka Bistro, és megújult külsővel, változatos ételekkel várja vendégeit a Dob utca és a Kazinczy utca sarkán.
Megújult környezet változatos fogásokkal
„Szeretnénk, ha a Dobka a budapesti bulinegyed és zsidó negyed találkozásánál egy olyan oázis lenne a hazai és a külföldi vendégeink számára, ahol mindenki egyformán megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. Míg a Cupákost a magyaros konyha megbízható élharcosaként ismerték, a Dobka nem áll be a sorba. Nem köti magát egy-egy konyhai irányzathoz és az alapanyagok terén sem szab magának határokat. Mostantól az örömfőzés jegyében szezonális alapanyagokból a legváltozatosabb fogásokkal várjuk vendégeinket” – mondta Tasnádi Ákos a Dobka – és a korábbi Cupákos – séfje. Annak pedig csak Tasnádi Ákos és csapatának képzelete szabhat határt, hogy mi kerül az új étlapra. Hiszen ugyanúgy kínálnak olaszos fogásokat, magyaros ízeket, de megtalálhatjuk a zsidó és a thai ízvilágot is az ételek között.
Ízorgiát kínál a Dobka a világ minden tájáról
Jól tükrözi ezt például az aktuális étlapról a ramen alapú zöldségerőleves, wakaméval és maceszgombóccal tálalva. A királyrákos házi tészta szárított paradicsommal és édes csilis sajtkrémmel. A zöldborsós árpagyöngy lyoni hagymával. Vagy a hideg kacsamáj zöldalmával. És persze jó hír a Cupákos rajongóinak, hogy a Dobkában sem kell nélkülözni a jól megszokott ikonikus ételeket. Úgy, mint a sörben sült sertéscsülköt burgonyapürével és savanyított zöldségekkel. Vagy a rántott mangalicakarajt petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával. Ha pedig valaki a desszertek szerelmese, akkor választhatja akár a tradicionális somlói galuskát. Vagy éppen az egzotikus kókusztejes mahlabit kakukkfüves crumble-lel és sárgabarackkal.
Örömfőzés a szezonalitás jegyében
A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, hiszen az ételek minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek. Nem beszélve a hetente változó séf ajánlatáról, ami tényleg az örömfőzésről szól, hiszen Ákos és csapata új ötletek és inspirációk mentén alakítja ki az új heti fogásokat. Igazi meglepetésízek is megjelenhetnek hétről-hétre, így érdemes rendszeresen visszatérni az étterembe.
A Dobka az italkínálat terén is újított: kibővített borkínálattal, prémium borokkal is várják a látogatókat, amelyek körét Horváth Máté, kétszeres sommelier bajnok állította össze. Kérés esetén pedig étel-bor párosításokban is segítenek a vendégeknek. Az új itallapon a koktélok is kiemelt szerephez jutnak: mostantól az Irish Mule-tól az Espresso Tonicig számos koktél közül választhatunk, ha egy könnyed itallal frissítenénk fel magunkat a belváros szívében.
Próbáld ki te is, nekünk nagyon ízlett minden!