Egyre több helyen opció a házhoz szállítás

„Most vagy bezárunk, vagy alternatív üzemelési módok után nézünk, ahogy a legtöbb hazai vendéglátóegység tervezi. Természetesen a bezárás a legeslegutolsó variáció, amit a kollégák egzisztenciája érdekében felelős munkaadóként igyekszünk elkerülni. Egyik lehetőségként a házhoz szállítással próbálkozunk. Ezt körülbelül egy hét múlva tudjuk elindítani, mert teljesen újak vagyunk a kiszállítás területén, és ehhez az új „üzletághoz” be kell még szereznünk a szükséges infrastruktúrát, ami az adminisztrációt és a csomagolást illeti – mondta Gendur András, La Perle Noire étterem üzletvezetője a Turizmus Online megkeresésére.

koronavírus járvány megelőzés
(Fotó: Free-Photos/Pixabay)

Természetesen egyelőre az étteremben sem áll le az élet. Ahogy sok más helyen a vendégek komfortját elősegítve a La Perle Noire-ban is ritkították az asztalok elhelyezését, így azok cseppfertőzés-biztos távolságba kerültek egymástól.

Az éttermek mellett a szállodák is nehéz időszaknak néznek elébe, tekintve, hogy az egész világon lényegében megbénult a turizmus. A Sofitel Budapest szálloda PR- és marketingvezetője, Angoujard Klaudia szerint a kialakult helyzettel csak megerősítést nyert az az elhatározásuk, hogy nem csak a szállodában megszállókat, de a környezetükben élőket is ki kell szolgálniuk. Éppen ezért az elkövetkező napokban, már a szállodákban is várható, hogy elindítják a házhoz szállítást.

Forrás: MTI, Turizmus Online

1
2