Keresztes Ildikó Sportage
Keresztes Ildikó és a KIA Sportage

Keresztes Ildikó énekes-, színésznőt választotta idén a KIA legújabb márkanagykövetének. Az elfoglalt, szinte mindig úton lévő énekesnő számára az új Sportage nem csupán közlekedési eszköz, hanem egy biztos pont az életében.

Későn jött a jogsi Keresztes Ildikó életébe

„Pontos dátumra nem emlékszem, de valamikor a harmincas éveimben szereztem meg a jogosítványomat. Hogy miért ilyen későn? Talán amiatt, mert a vezetés egyfajta bevehetetlen dolognak tűnt számomra. Leginkább a doboláshoz tudnám hasonlítani, amikor a zenész négy végtagja egyidőben négy irányban mozog. Túl összetett folyamatnak gondoltam a vezetést, és pontosan emiatt tartottam is tőle” – elmélkedik Ildikó. A maximalista énekesnő azonban nem hagyta magát eltántorítani a vezetéstől, mi több, meglepően hamar rá is érzett, és már el sem tudja képzelni a mindennapokat autója nélkül.

Keresztes Ildikó és a KIA
Biztos pont az életében

Az autóm az új otthonom

„Eléggé sportos, határozott és jó vezetőnek tartom magam. Ezt be is bizonyítottam már, hiszen jó néhány Celebfutamon magam mögé utasítottam férfi vezetőtársaimat. Visszagondolva, nem is tudom, mitől tartottam korábban. A vezetés szabadságot, kikapcsolódást, az autóm pedig egy új otthont adott számomra” – emlékszik vissza az énekesnő. „Nagyon sok olyan dolgot csinálok az autómban, amit otthon egyáltalán nem. Vezetés közben üvöltetem a zenét, amit a lakásomban egyébként nem szoktam. Az autómban tudok igazán kikapcsolni. Szöveget tanulok, de itt szoktam skálázni is. Tényleg a második otthonom! Emiatt tartom kiváltképp fontosnak, hogy biztonságos és megbízható legyen.”

Biztonság mindenek előtt

A biztonságot nem csupán autójával szemben várja el Ildikó. Ő maga is igyekszik körültekintően vezetni. Noha nem tartja magát lassú vezetőnek, a határokat sem szereti feszegetni.

Keresztes Ildikó
Az énekesnő nem kockáztat az utakon

„Nem szeretek tötyögni az úton, a tempós vezetők közé tartozom. Hazardírozni viszont nem szoktam. Attól, hogy egy sportos autóval közlekedem, soha nem vágok fel. Erdélyben, a Királyhágónál volt egy nagyon nagy balesetem. Éppen egy tű éles kanyarhoz értem, ahol egy olajfolt volt az úton. Elvesztettem az uralmamat az autó felett, és félig frontálisan, nekicsapódtam egy kamionnak. Csodával határos módon, én is és az utastársaim is túlélték a balesetet. Egyáltalán nem mentem gyorsan, mégis akkor jöttem rá, hogy amennyivel az ember több időt tud nyerni azzal, ha picit jobban rálép a gázra, a többszörösét tudja elveszíteni. Én pedig nem kockáztatok.”

KIA, vagyis Keresztes Ildikó Autója

Ildikónak az évek során több autója is volt, ám szívéhez a legközelebb a koreai autók állnak. Nem tartja magát autómániásnak, azokat az autókat kedveli, amelyek megkönnyítik az életét, sportosak és vagányak egyszerre. ”Mindig olyan autóra vágytam, ami hozzám passzol. Nem tartom magam egy tipikus női vezetőnek, így a színes, kifejezetten női autók soha nem is vonzottak. Egy dologban voltam biztos, hogy fekete autót szeretnék. A fekete ugyanis pont az a szín, ami nagyon kihívó, de egyben nagyon rejtőzködő is tud lenni. A KIA-ról már nagyon régóta álmodoztam, hiszen a neve is tükrözi, hogy hozzám tartozik: Keresztes Ildikó Autója.”

Keresztes Ildikó nagykövet
Tavasszal vette át autóját az énekesnő

Robot helyett emberként a volán mögött

Az Ildikó által vezetett KIA Sportage GT Line-t számos extrával szerelték fel, melyek közül néhánnyal az énekesnő még mindig csak ismerkedik. „Számtalan olyan funkcióval bír az autóm, amelyeket szerintem még nem is használtam. Imádom, hogy automata váltóval szerelték fel, ezelőtt ugyanis soha nem használtam még. A napfénytetőbe egyszerűen szerelmes vagyok, és megnyugtatnak a biztonságvédelmi funkciók. A sávtartó, a vészfékező, a parkolást figyelő rendszer pedig maga az álom. Vannak azonban olyan funkciók, amiket egyáltalán nem használok, mint például a tempomat. Szeretem, ha részese vagyok az eseményeknek, nem akarok egyfajta robotként ülni a volán mögött.”

Keresztes Ildikó női sofőr
Ildikó nem tartja magát tipikus női vezetőnek

Ha épp nem vezet, hátul pihen Keresztes Ildikó

A biztonság mellett az énekesnő ugyanilyen fontosnak tartja a kényelmet is. A sok utazás, fellépés miatt úgy véli: evidens, hogy az autója minden igényét kiszolgálja. „Sokat vezetek és utazom, így fontos számomra, hogy tényleg kiszolgáljon az autó. Nem mindegy például mekkora térrel rendelkezik, hiszen el kell férnie a hangszereknek, a csomagoknak, és a fellépő ruháknak is. A Sportage tágas és kényelmes is. Ha például nem én vezetek, akkor kifejezetten szeretek benne hátul pihenni, ami egy hosszú út során egyáltalán nem elhanyagolható szempont.”

Keresztes Ildikó KIA Nagykövet (800x533)
KIA: otthon és társ Ildikó életében

“A KIA-tól kapott lehetőségért nagyon hálás vagyok, hiszen megtaláltam, amit mindig akartam. Egy igazi négykerekű társra leltem benne. Örülök, hogy méltónak találtak a nagykövet címre, és remélem ki is tudom szolgálni ezt az elismerést.”

A Kia az elmúlt években elektromos autók egész sorát vezette be: könnyűhibrid, hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos modelljeik sok szegmensben kínálnak autókat. A két új modell, az XCeed és Ceed Sportswagon bevezetésével a márka elektromos hajtásai a kompakt családi autók szegmensében is megjelennek.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •