Az emésztőrendszer doktora

zöldségleves
(Fotó: KamranAydinov/Freepik)

Az alaplében megtalálható aminosavak, mint például a glicin, a glutamin vagy az alanin, fontos szerepet játszanak a bél egészségének megőrzésében. „A már említett kollagénnel együtt rendkívül jó hatással vannak az emésztőrendszerre, megnyugtatják, helyrebillentik azt, miközben regenerálják a vékonybél bolyhait és segítik a tápanyagok felszívódását – magyarázza a dietetikus. – A zselatinszerű fehérjéknek komoly gyulladáscsökkentő hatásuk van. Rendkívül jó szolgálatot tesz ezért gyomorrontás vagy alkoholfogyasztás utáni emésztési gondok esetén is. Ilyenkor nem is kívánjuk a nehéz, megterhelő ételeket, a meleg alaplé ugyanakkor kimondottan jótékony hatással lehet a szervezetünkre.”

Javaslatunk: Ha gyomorkímélő, helyreállító célból fogyasztod az alaplevet, akkor komótosan, apró kortyokat egyél, igyál belőle. Érdemes első körben szilárd összetevő nélkül innod, hogy teljesen megnyugtathassa az emésztőrendszeredet.

A következő oldalon megtudhatod, miért az alaplé a legjobb immunerősítő.

1
2
3
4